Bloody Mary





Bloodymarry edited.jpg


Bloody Mary er ein cocktail laga med vodka, tomatjus og krydder, vanlegvis salt, pepar, tabasco- og worcestershiresaus, pressa sitron), og ofte dekorert med ein stilk selleri. Han er ein av få cocktailar som blir serverte om morgonen, saman med screwdriver og mimosa.



Opphav |


Drikken blir ofte assosiert med den katolske dronninga Maria I av England, som fekk tilnamnet Bloody Mary fordi ho avretta så mange protestantar. Men drikken blei først kjend på 1900-talet. Den første gongen han blei omtala skriftleg var i følgje Oxford English Dictionary i Punch i 1956: «Those two … are eating raw steaks and drinking Bloody Marys.»


Bartendaren Fernand Petiot som var tilsett ved Harry's New York Bar i Paris hevda at han fann opp drikken på 1920-talet, og at ein kollega føreslo namnet fordi han minte han om Chicago-klubben Bucket of Blood og ei jente der som heiter Mary.



Oppskrift |





Typisk oppskrift

Rist saman:


  • 1 del vodka

  • 4 delar tomatjuis

  • nokre dropar pressa sitron

  • ei klype sellerisalt

  • tabasco og pepar etter smak



Rekkefølga på ingrediensane er viktig for produktet, og mange bartendarar vaktar oppskrifta si nøye.


Drikken finst òg i alkoholfri variant, og blir då kalla Virgin Mary – jomfru Maria.



Kjelder |



  • Svensk Wikipedia

  • Engelsk Wikipedia




Popular posts from this blog

What are all the squawk codes?

What are differences between VBoxVGA, VMSVGA and VBoxSVGA in VirtualBox?

Hudsonelva