Bordell







Henri de Toulouse-Lautrec: Salon de la rue des Moulins (Ein salong i rue des Moulins), 1894. Musée Toulouse-Lautrec i Albi i Frankrike.


Bordell (frå fransk: bordel, som i si tid tyda eit lite plankehus) er eit lokale som hyser prostituerte medan dei tek i mot kundane sine og utøvar verksemda, som går ut på å yte seksuelle tenester mot betaling, til dømes ved mellom anna å stille seg til rådvelde for samleie. Bordellar vert òg kalla horehus, lupanar, maison close, brothel, casa di tolleranza og mykje meir på dei ulike språka.


Bordellar har vore ulovlege i Noreg frå 1887, og er òg ulovleg i Sverige og Danmark. Men slike verksemder er tillate i fleire andre land, ofte underlagt ein meir eller mindre streng kontroll av styresmaktene. Mellom anna finst det bordellar i Tyskland, der dei i moderne reklameaktig språkbruk gjerne vert kalla «Eros-Center» og er mellom dei største i sitt slag i Europa, og i Nederland. I Belgia er bordellar forbode, men vert likevel tolerert, ein dobbeltmoral som kjenneteiknar haldninga til slik verksemd i mange land i verda. I Sveits er dei lovlege og vert kalla salons érotique.





Popular posts from this blog

What are all the squawk codes?

What are differences between VBoxVGA, VMSVGA and VBoxSVGA in VirtualBox?

Hudsonelva