Dezhou






Dezhou




Plasseringa av Dezhou (gul) i Shandong


Dezhou (kinesisk: 德州; pinyin: Dézhōu) er eit byprefektur i den nordvestre delen av provinsen Shandong i Folkerepublikken Kina. Det grensar til provinsen Hebei i nord og nordvest. Byprefekturet har eit areal på 10 356 km² og knapt 5,6 millionar ibuarar i 2010.


Byprefekturet Dezhou omfattar eitt distrikt (区 ), to byfylke (市 shì) og åtte fylke (县 xiàn).


Største industrigreina i Dezhou er i dag produksjon av utstyr til utnytting av solenergi. To store solenergi-selskap har etablert seg i prefekturet.



Samferdsle |


Den viktige jarnbanelinja Jinghubanen, som strekker seg frå Beijing til Shanghai, via mellom andre Tianjin, Jinan, Nanjing og Suzhou har stoppestad i Dezhou. Også snøggtoget mellom Beijing og Shanghai har stoppestad her. Det same har snøggtoget som trafikkerer mellom Qingdao og Taiyuan.


Kinas riksveg 104 og Kinas riksveg 105, som begge tek til i Beijing, går gjennom Dezhou. Etter Dezhou held riksveg 104 fram til Jinan i Shandong, Xuzhou, Nanjing, Hangzhou, Wenzhou og endar i Fuzhou. Riksveg 105 passerer Jining i Shandong, Shangqiu, Jiujiang, Nanchang og Guangzhou, og endar opp i Zhuhai.


Keisarkanalen flyt gjennom prefekturet.



Turisme |


Dezhous største historiske attraksjon er gravmælet til sultanen Paduka Batara av Sulu, som døydde i Dezhou, på heimveg etter eit besøk hos Yongle-keisaren i 1417. Gravmælet er godt bevart og er oppført på Kinas liste over verneverdige fortidsminne.


Etterkomarar av dei muslimane som fylgde sultanen bur framleis i Dezhou, og er klassifisert som huikinesarar.



Kjelder |



  • Denne artikkelen bygger på «Dezhou» frå Wikipedia på engelsk, den 12. oktober 2012.





Popular posts from this blog

What are all the squawk codes?

What are differences between VBoxVGA, VMSVGA and VBoxSVGA in VirtualBox?

Hudsonelva