Vaffel







Svenske våfflor med iskrem og bringebær. (Foto: Per Erik Strandberg)




Eit vaffeljarn av skandinavisk type.




Ein belgisk vaffel av brusseltypen (gaufre).


Ein vaffel (fleirtal: vaflar) eller ei vaffelkake (dessutan kalla bakels i Nordmøre, Romsdal, Budal, Østerdalen, Odal og Solør) er ei tjukkvoren, oftast noko luftig, pannekake som er steikt i eit jarn med meir eller mindre grovt rutemønster eller anna grovt mønster. Vafler kan vera rektangulære (typisk for nederlandske og belgiske vaflar), runde (typisk mange stader i Nord-Amerika) eller runde med underdeling i fire eller fem hjarteforma vaflar (typisk for skandinaviske vaflar). Blant portugisarjødar er vaflar tradisjonell ḥanukkámat.



Mormors vaffeloppskrift[1] |



  1. Visp egg og sukker

  2. Rør natron i rjoma og bland saman

  3. Spe med mjøl og egg om kvarandre

  4. Rør i smøret til slutt

  5. La røra svelje i ein halvtime. Ho kan godt kvile i kjøleskåpet til neste dag

  6. Vaflene er best med rjome og plommesylte



Ingrediensar |



  • 3 egg

  • 0.75 dl sukker

  • 1 dl setersjome

  • 0.5 ts natron

  • 4 dl mjølk

  • 5 dl kveitemjøl

  • 1 dl smelta smør

    Spire Denne matartikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.





  • http://dinmat.no/Mormors-vafler








  • Popular posts from this blog

    What are all the squawk codes?

    What are differences between VBoxVGA, VMSVGA and VBoxSVGA in VirtualBox?

    Hudsonelva