Poststad




Poststad er eit område med ei eiga postadresse. Det er eit stadnamn som blir brukt saman med eit postnummer for å adressere post.


I Sverige finst det om lag 1500 poststader. Poststaden i Sverige - postort på svensk - fell ikkje alltid saman heilt med andre administrative eller statistiske inndelingar, som kommune, församling, småort eller tätort. For å unngå forvekslingar har Posten i Sverige ofte måtta lage eigne namn på postorter. Desse har ofte fått ei så stor gjennomslagskraft at dei heilt har erstatta det tidlegare namnet.


Til dømes heitte Höör i Skåne opphavleg Hör. På 1800-talet skreiv ein ofte «Här» i staden for stadnamet på lokale sendingar. Derfor hamna mange brev meint for lokal distribusjon i til dømes Stockholm akkurat i Hör. På grunn av det fekk postorten stavinga Höör. Denne stavinga blir no nytta òg for tätorten, församlingen og kommunen.


Namnet «Upplands Väsby», skapt av Posten i 1919, vart frå 1952 namnet på ein kommune.



Sjå òg |



  • Postnummer

  • Adresse



Kjelder |



  • Denne artikkelen bygger på «Postort» frå Wikipedia på svensk, den 24. mai 2013.



Text document with red question mark.svg Denne artikkelen manglar kjelder eller referansar. Hjelp Wikipedia med å finna truverdige kjelder!






Popular posts from this blog

What are all the squawk codes?

What are differences between VBoxVGA, VMSVGA and VBoxSVGA in VirtualBox?

Hudsonelva