Røyking av mat






Skiver av røykt pastrami.


Røyking av mat vil seia å behandla matvarer med røyk for å få dei til å halda seg og gje dei ein viss smak. Det finst to former for slik røyking, kaldrøyking og varmrøyking.


Metoden er kjent sidan steinalderen. Han går ut på å henga matvarene i kraftig trerøyk i lang eller kort tid. Ofte er dei behandla med salt på førehand. Kjøt, fisk og ost er vanlege varer å røyka.



Sjå og |



  • Sylting

  • Salting

  • Tørking

  • Hermetisering



Kjelder |



  • Denne artikkelen bygger på «Røyking (mat)» frå Wikipedia på bokmål, den 2. august 2008.



Bakgrunnsstoff |


  • Matprotalen.no om røyking av kjøtt og fisk



Popular posts from this blog

What are all the squawk codes?

What are differences between VBoxVGA, VMSVGA and VBoxSVGA in VirtualBox?

Hudsonelva