Skinke






Skinke




Skinkestykke


Skinke viser vanlegvis til låret av svin og tilreidde former av dette, som kokt skinke, salt og/eller røykt skinke.
Det kan også visa til bjørneskinke.


Skinke kan tilreiast fersk og serverast som til dømes skinkesteik eller skinkerull. Ho kan reinskjerast og kokast og deretter som pålegg med namnet kokt skinke.


Skinke er ei ettertrakta matvare, og mange stader finst strenge reglar for kva som kan kallast dette. Fleire produkt har også geografisk namnevern, som parmaskinke (Prosciutto di Parma) i Europa og Smithfield ham i USA.



Skinke i kunsten |




Nokre skinketypar |




  • Spekeskinke

    • Ibéricoskinke

    • Jinhuaskinke

    • Parmaskinke

    • Serranoskinke



  • Svensk julskinka



Kjelder |



  • «Skinke» (15. februar 2009) i Store norske leksikon, snl.no.


  • Delar av denne artikkelen bygger på «Skinke» frå Wikipedia på bokmål, og «Ham» frå Wikipedia på engelsk den 11. juni 2017.







Popular posts from this blog

Olav Thon

Waikiki

Tårekanal